Starship
Buat Garisan Bengkang Bengkok
29 May 2012 • 11:59:00 AM • 0 comments

Hai! hari ni buat tutorial adobe photoshop! tak nak cakap banyak.. saya cuma buat tutorial yang simple2 saje.. harap maklum.. okay! straight to the point..


1. Buka Adobe Photoshop korang.. pastu.. click File > New
2. Click Tool Pen..



3. first, buat satu titik kat mana2 tempat yang korang nak.. 
4. pastu buat titik yang kedua tetapi titik yang kedua ni, korang jangan lepas k.. tengok gambar di bawah.. tarik titik tu ke tepi sampai terbentuk garisan tu..



p/s:
Tanda Pangkah : korang jangan buat macam tu..ataupun..kalau korang nak buat        macam tu buleh jugak..kalau nak buat macam ni.. korang ulang step no.3 tu..
Tanda Betul : korang buat step no.3 & 4.. untuk buat titik no.3, korang buat step no. 3 tu ye.. titik no.4 pulak, ulang step no.2..korang ulang step 3 &4 sampai bentuk macam tu terbentuk.. 


paham tak setakat ni? kalau tak faham, tengok bawah ni..


okay? 
done! sebenarnya, korang boleh buat pelbagai bentuk.. saya cuma boleh buat garisan beralun.. 


Bonus: kalau korang tak puas hati.. korang boleh adjust kan.. cara nya? Right click kat BAWAH Tool Text > Direct Selection Tool.. 

DONE!



Disclaimer


Welcome To My Lovely Diary..Hope You Enjoy!No Harsh Word Please?

The Owner
Stuffies
Tagboard

Rewind



Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Siti Nurhaliza Idris