Starship
Buat Tulisan Bengkang Bengkok
29 May 2012 • 12:08:00 PM • 0 comments

Hai! hari ni rajin sangat sebab takde buat pa2.. so, buat tutorial Adobe Photoshop je lah.. baru je belajar pakai adobe photoshop ni.. saya rasa rasa dah tau buat ni kot.. so, ini untuk newbie.. Apalagi? Jom kita start! 

Macam biasa..korang bukak Adobe Photoshop korang.. 

1. File > New 
2. korang click Tool Pen untuk buat garisan seperti di bawah.. 
3. Tekan Text untuk buat ayat.. korang pergi kat garisan yang korang buat tadi then click kat garisan tu.. so,tulis macam biasa.. 
4. tak tahu macam mana buat garisan bengkok? >TEKAN SINI<


dia akan jadi macam kat bawah ni..


4. Untuk buang line tu.. korang click je kat mana2 kotak layer tu..



5. Save! 

senang kan! 


 

Disclaimer


Welcome To My Lovely Diary..Hope You Enjoy!No Harsh Word Please?

The Owner
Stuffies
Tagboard

Rewind



Credits


Template By: Nurul Afiqah
Big helped: Aulia Septiya
Edited: Siti Nurhaliza Idris